Русия има три важни военни разработки, които Москва няма да продава в чужбина. Това пише китайското издание Jinri Toutiao, цитирано от руските медии.

Москва - един от най-големите износители на оръжия и военни технологии в света - "при никакви обстоятелства няма да продаде" поне три от своите военни разработки.

На първо място, това е технологията за производство на ядрени подводници. Както отбелязва китайското издание, още в периода на СССР Москва "не е имала конкуренти в тази област".

По-специално в публикацията се отбелязва за намаляването на шума на подводниците. "Ядрените подводници от проекта 955 "Борей" с водоизместване от 24 хиляди тона произвеждат шум от само 108 децибела. Тази технология позволява на ядрените подводници, тези морски убийци, да станат още по-незабележими", пише китайският вестник.

В САЩ засякоха проблеми с обявена от Путин невиждана ядрена ракета

В САЩ засякоха проблеми с обявена от Путин невиждана ядрена ракета

Путин разкри ракетата през март

Сред ценните руски технологии китайското издание включва и ракетната система "Сармат", която не само притежава огромна смъртоносна сила, но може да "преодолява най-сериозните средства за противовъздушна отбрана". По-специално заради това, че атакува от орбита.

Третата ценна разработка на Русия е технологията за производство на самолетни двигатели. "Може да се каже, че руските разработки в тази област вече са надминали времето си", смята авторът на статията.

Именно тази технология, уточнява изданието, е която се стреми да получи Китай, тъй като това се явява "слабото звено" на военнопромишления комплекс на страната.

В САЩ възхитени от "божествената" артилерия на Русия

В САЩ възхитени от "божествената" артилерия на Русия

Която на всичкото отгоре се модернизира