Лидерът на крайнодясната турска Велика съюзна партия Мустафа Дестичи обяви, че с помощта на Аллах турското знаме отново ще се развява над Атина, съобщават гръцки медии.

Дестичи, който заяви, че партията му ще се коалира с Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на турския президент Реджеп Тайип Ердоган на следващите избори, изрази възмущението си от изгарянето на турското знаме по време на митинг на неонацистката гръцка партия "Златна зора".

Дестичи настоя гръцките власти да арестуват виновните.

"Това, което казваме на гърците и на гръцкото правителство, е, че те трябва да помнят, че славното, червено турско знаме, с полумесец, се развяваше над техните територии не толкова отдавна. С помощта на Аллах, това знаме, което те изгориха и оскърбиха, отново ще се развява над Атина", обяви Дестичи.

Изгорен турски флаг в Гърция вбеси Анкара

Изгорен турски флаг в Гърция вбеси Анкара

Решително осъждаме изгарянето на нашия флаг по време на демонстрация срещу Турция

Дестичи също така подчертал, че Атина първо трябва да екстрадира "терористите" в Турция и една тогава ще има право да подава молби до Анкара, като очевидно има предвид осемте турски военнослужещи, които избягаха в Гърция след неуспешния преврат срещу Ердоган през юли 2016 г., както и двамата заловени гръцки военни офицери от турските власти.