Турската полиция за борба с тероризма, разследваща екстремистичната групировка "Ислямска държава", е задържала руски гражданин, работещ в строящата се атомна електроцентрала "Аккую" на южното крайбрежие на Турция, съобщиха източници от службите за сигурност, цитирани от Ройтерс.

Заподозреният е бил заловен да работи под фалшива самоличност в атомната централа, която се строи от руския конгломерат "Росатом" в средиземноморската провинция Мерсин, добавиха източниците.

Полицията в Мерсин съобщи, че турски съд официално е арестувал чуждия гражданин. Изявлението не уточнява националността на заподозрения, нито дава допълнителни подробности за операцията.

Миналата седмица министърът на вътрешните работи Али Йерликая каза, че Турция е задържала 147 души, заподозрени във връзки с "Ислямска държава" при операции в 33 провинции.

Миналия месец един турски гражданин беше убит от двама стрелци от "Ислямска държава" в италианската католическа църква "Санта Мария" в Истанбул. Турската полиция задържа двама души, заподозрени в извършването на нападението - граждани на Таджикистан и Русия.

Турция арестува 25 заподозрени за стрелбата в църква

Турция арестува 25 заподозрени за стрелбата в църква

Други девет заподозрени пък са били освободени в очакване на процеса