Трима цивилни са загинали, а 11 други са били ранени в резултат на обстрел от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи ТАСС, като цитира изявление на представителството на Донецка народна република (ДНР) към Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня.

"На 14 август 2022 г. трима души загинаха, а 11 бяха ранени. Продължава да постъпва информация", се казва в съобщение на Telegram-канала на представителството.

В резултат на обстрел в Донецк бяха повредени сгради.

В ДНР очакват бригади от Северна Корея да възстановяват разрушенията от войната

В ДНР очакват бригади от Северна Корея да възстановяват разрушенията от войната

Денис Пушилин води вече преговори

Според представителството въоръжените сили на Украйна са изстреляли 324 боеприпаса от различни видове в ДНР, включително от реактивни системи за залпов стрелба "Град" и тежка артилерия, включително артилерия на НАТО с калибър 155 мм.

Припомняме, че представители на украинските власти заявиха, че руската армия не може да напредне от района на границата между Донецка и Луганска области. След превземането на Лисичанск и Северодонецк руските военни се опитаха да продължат настъплението към градовете Бахмут и Северск, но засега не успяват да постигнат значителни успехи в това направление, обобщава Руската служба на Би Би Си.

Ръководителят на областната администрация на Луганска област Сергей Гайдай написа в канала си в "Телеграм", че "след сравнително бързото превземане на Лисичанск врагът не може да преодолее разстояние, по-малко от района на този град". "Да, изгарят земята наблизо, но всеки следващ километър се превзема след значителни загуби", казва Гайдай.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна руската армия също е направила неуспешен опит да щурмува Пески (в района на летището в Донецк).

В събота руското министерство на отбраната заяви, че е поело пълен контрол над Пески, но доклад на британското военно разузнаване в неделя каза, че боевете вероятно ще продължат там. По-рано Американският Институт за изследване на войната (ISW) съобщи, че Пески е до голяма степен разрушен и че руските военни продължават да поемат пълен контрол над това населено място.