Вероятно украинските сили, които са се окопали около град Северодонецк, ще бъдат обкръжени от руските войски, прогнозира пред Би Би Си един от западните служители.

Служителят казва, че руските сили постигат "постепенен напредък" в обкръжаването на джоба на украинската съпротива около града - само една част от региона Донбас в Югоизточна Украйна.

Зеленски за Донбас: Там е ад - това не е преувеличение

Зеленски за Донбас: Там е ад - това не е преувеличение

В Донбас окупаторите се опитват да оказват още по-голям натиск

Официалният представител, който е пожелал да не бъде назоваван, казва, че Русия винаги е разполагала с повече войници и техника от Украйна.

Не са дадени никакви подробности за това колко украински войници сега са застрашени от обкръжаване и кой може да попадне в капан.

Но той подчертава, че продължаващата им съпротива "изпълнява жизненоважна функция... защото деградира руските сили" и "създава време" за останалите украински сили в Донбас да се подготвят и укрепят отбраната на други места.

Официалният представител казва, че обкръжаването на украинските войски около джоба на Северодонецк е "по-постижима цел" за Русия, след като тя претърпя редица неуспехи.

Прегрупиране на руските войски, "Вагнер" иска помощ за Донбас

Прегрупиране на руските войски, "Вагнер" иска помощ за Донбас

Институтът за изследване на войната съобщава за наборници в Украйна

Те прогнозират, че след като Русия го подсигури, ще се опита да се придвижи към град Краматорск на югозапад - "голяма и предизвикателна цел, която ще им струва скъпо".