През изминалото денонощие руските войски атакуваха украински позиции в 11 направления, като най-интензивното настъпление беше в Покровското и Кураховското направление. Общо на фронта са станали 127 военни сблъсъка, съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от Би Би Си.

"В Покровско направление нашите защитници отблъснаха 53 щурмови и нападателни действия. Противникът съсредоточи усилията си в района на Новоалександровка и Желани, където извърши съответно 8 и 18 удара. Освен това опитите на окупаторите да се придвижат напред са спрени край Пантелеймоновка, Воздвиженка, Свиридоновка, Новоселовка Първа, Яснобродовка и Калиновка в Донецка област", ​​се казва в доклада на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

В Кураховското направление Силите за отбрана продължават да сдържат руските войски в районите на населените места Красногоровка, Парасковеевка и Константиновка, съобщава украинската армия.

"Нашите военни продължават да нанасят значителни загуби на окупационните войски в жива сила и техника, изтощавайки врага по цялата линия на бойните действия и в тила му", се казва в доклада на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

ISW: Руските сили продължават да напредват неотклонно към Покровск

ISW: Руските сили продължават да напредват неотклонно към Покровск

По всичко личи, че руските сили се възползват от закъснялата военна помощ от Запада