Ръководителят на руските власти на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че в морето на входа на тази база на Черноморския флот военните, по предварителни данни, отблъскват атака на два военноморски дрона.

Това съобщи руската редакция на Би Би Си.

"Силните звуци в района на Северния кей са от разчетите на Черноморския флот. По предварителна информация те отблъскват нападение от два безпилотни морски катера", написа Развожаев в своя канал в "Телеграм".

Би Би Си уточнява, че руското командване е задействало силите за противоподводна отбрана и защита от саботажи.

През последните дни Севастопол е една от основните цели на украинската армия.

В резултат на удара по щаба в Севастопол на 22 септември са загинали 34 офицери, сред тях и Виктор Соколов, цитира Силите за специални операции "Украинская правда". Поне още 150 души са били ранени в резултат на удара по щаба, а самото здание не подлежи на възстановяване. По-рано днес властите съобщиха за контролирана експлозия в сградата.

Руският Черноморски флот е разположен в пристанището на Севастопол. В града се намира и един от руските командни центрове за войната на Москва срещу Украйна. Оттам се снабдяват руските окупационни сили в южната част на Украйна и се контролират ракетните атаки.

От Службата за специални операции на Украйна съобщават и за другия си удар от 13 септември, когато цел им беше пристанището в Севастопол и по-точно корабостроителницата. Именно тогава се появиха информации за нанесени сериозни щети по десантния кораб "Минск". Според съобщението на украинците от днес безвъзвратните загуби на руснаците тогава са съставлявали 62 души.

В Севастопол отново е обявена ПВО тревога

В Севастопол отново е обявена ПВО тревога

Не се разкриват подробности

Москва многократно е твърдяла, че САЩ и техните съюзници от НАТО ефективно участват в конфликта, като са доставяли оръжия на Украйна, както и разузнавателна информация и помощ при планирането на атаки срещу руски съоръжения.