Външният министър на Украйна обяви, че планираното изтегляне на украинските сили от сепаратистките източни части на страната е било отложено заради неотдавнашните сблъсъци, съобщава "Асошиейтед прес".

Украйна и подкрепяните от Русия сепаратисти се договориха да изтеглят силите си от фронтовата линия в два района от понеделник, за да създадат безопасна буферна зона.

Украйна прие „формулата Щайнмайер“ за специалния статут на Донбас

Украйна прие „формулата Щайнмайер“ за специалния статут на Донбас

Провеждане на местни избори под надзора на ОССЕ…

Ала украинският външен министър Вадим Пристайко уточни, че ходът е бил отложен заради неотдавнашния обстрел от страна на сепаратистите.

Повече от 13 000 души загинаха в продължаващия от повече от пет години конфликт между украинската армия и проруските сепаратисти.

Франция и Германия посредничиха за сключване на мирно споразумение през 2015 г. в Минск, което предвиждаше да се предостави широка автономия за Източна Украйна и провеждането на местни избори там, но споразумението беше блокирано

Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски настоя за провеждането на избори в Донбас, но казва, че първо трябва да се стигне до трайно примирие.

Зеленски посочи основните си задачи – мир в Донбас и връщане на Крим

Зеленски посочи основните си задачи – мир в Донбас и връщане на Крим

Прекратяване на войната и освобождаване на всички украински територии