Въоръжените сили на Украйна съобщиха подробности за нощната атака с ударни дронове срещу Украйна. Военновъздушните сили на Украйна са регистрирали пускове на 18 ирански безпилотни самолета "Шахед"-136/131 от югоизточно направление (Приморско-Ахтарск, Краснодарски край).

Според въоръжените сили на Украйна подразделения на зенитно-ракетните войски, бойната авиация и мобилни огневи групи са унищожили 12 шахеда. Къде са попаднали другите шест дрона, военните не съобщават.

По-рано властите на Днепропетровска област съобщиха за смъртта на двама души в резултат на нощно нападение. Според тях това се е случило поради факта, че останките от един от дроновете са паднали върху кола, която се е движила по магистралата.

Припомняме, че в събота след обяд бе съобщено за експлозия именно край летището в Приморско-Ахтарск, което се намира близо до брега на Азовско море.

Губернаторът на района Вениамин Кондратиев тогава не съобщи за причината за експлозията, като заяви, че няма жертви сред местното население, както и щети по инфраструктура.

Според оценки на хора, видели големината на кратера, става дума за попадение на ракета. Украйна разполага с далекобойни британски ракети Storm Shadow, които могат да поразяват цели на до 250 километра и се изстрелват от въздуха,

Междувременно бе съобщено, че жертвите на вчерашния ракетен удар по Лвов са станали 10, след като тази сутрин е било намерено тялото на жена,

Рогозин: Пленихме британска ракета Storm Shadow

Рогозин: Пленихме британска ракета Storm Shadow

Няма потвърждение от независима медия