Бойци от Националната гвардия на Украйна унищожиха рядка военна техника на руските окупатори. Това е дистанционна инженерна система за миниране, наречена Земльоделие.

Както разказаха от украинската армия, те са унищожили вражеското оборудване с боеприпас, пуснат от дрон. По същия начин е била унищожена и руска ЗРК "Тор-М1". По време на мисиите са унищожени и вражеска ракета БМ-21 "Град" и две ракети 2С1 "Гвоздика".

Експертите на "Дифенс Експрес" посочват, че това е първият документиран случай на ликвидиране на противникови наземни системи по време на война.

Известно е, че през март 2022 г. врагът е използвал тази система, за да постави мини в Харков. Освен това през декември тази система е била използвана в Запорожското направление.

Руската противопехотна минохвъргачка ISDM е сравнително нова система, тъй като предварителните ѝ изпитания са завършени през 2022 г. През същата година тя беше публично демонстрирана.

Украйна пази границата си с Беларус с ровове и минни полета

Украйна пази границата си с Беларус с ровове и минни полета

В друг участък се издига стена с бодлива тел

Тази система е проектирана да създава минни полета на разстояние от 5 до 15 км чрез изстрелване на 122-милиметрови ракети.