Въоръженият конфликт в Украйна трябва да приключи възможно най-скоро, тъй като в него така или иначе не може да има победители. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от ТАСС.

"Позицията на Унгария от самото начало беше, че едва ли ще има победители в тази война. Ще има губещи, но не и победители", категоричен бе той.

Орбан посочи, че западните страни оказват на Украйна широка подкрепа и "сами решават докъде са готови да стигнат и колко са готови да похарчат" за въоръжаване на украинската армия.

Орбан: Сценарият за Трета световна война вече не е художествено преувеличение

Орбан: Сценарият за Трета световна война вече не е художествено преувеличение

Според унгарския премиер опасността е реална

"От друга страна, Русия има много повече хора, по-голяма армия и ядрени оръжия. Не мога да си представя някой да победи ядрена сила", отбеляза още унгарският лидер.

Запитан за възможно контранастъпление на украинската армия, той предположи, че това е последната възможност за украинците да постигнат някакъв военен успех.

"Ако това се случи, тогава ще видим какъв е реалният баланс на силите между противоборстващите страни. Ситуацията ще стане по-ясна и ще има повече възможности за дипломатически действия в името на мира", подчерта Орбан.

Унгария няма намерение да арестува Путин

Унгария няма намерение да арестува Путин

Въпреки заповедта за арест на съда в Хага