Британски стоматолози са отказали предложение на депутат да се тестват зъбите на младите мигранти, за да се докаже дали наистина са деца. Това съобщава "Асошиейтед прес".

Група от 14 млади мигранти пристигна в Лондон тази седмица от лагер във Франция, за да бъдат събрани с техни роднини на Острова.

Припомняме, че мигрантите са първите от непридружени деца и младежи от мигрантския лагер "Джунглата" във френския пристанищен град Кале, които трябва да бъдат прехвърлени във Великобритания. В скоро време френските власти ще започнат разрушаването на лагера.

Първите деца от „Джунглата” пристигнаха във Великобритания

Първите деца от „Джунглата” пристигнаха във Великобритания

В лагера остават над 1000 непридружени деца

Властите съобщават, че пристигналите младежи са на възраст между 14 и 17 години, но депутатът от Консервативната партия Дейвид Дейвис твърди, че те не изглеждат като деца.

Той заявява, че британците искат да помогнат на децата, но не искат да бъдат приемани, ако нямат право на това. Дейвис настоява за определяне на възрастта на мигрантите да се използва стоматологичен рентген.

Британската дентална асоциация обяви, че методът не е точен за определяне на възрастта. От асоциацията допълват, че е едновременно неуместно и неетично да се правят рентгенови снимки на хората, когато няма полза за здравето им.