Отварянето на пазара на земя за чужденци и конфликтът в югоизточната част на страната ще станат причина за унищожението на Украйна. Това обяви украинският депутат от партията "Опозиционна платформа - За живот" Вадим Рабинович, цитиран от руските медии.

"Продажбата на земя и войната в Донбас са нещата, които ще унищожат Украйна. Трябва да подкрепяме Зеленски в усилията за установяване на мир в източната част на страната и в същото време да не позволяваме разпродаването на украинска земя на протежетата на Сорос", изтъкна депутатът.

Украйна плаши да отцепи със стена Донбас, ако няма договорка с Русия

Украйна плаши да отцепи със стена Донбас, ако няма договорка с Русия

"Ще построим стена и животът ще продължи"

Според него страната била умишлено въвлечена във войната в Донбас, а сега отвеждали Украйна до последния предел - продажбата на земя.

бригадата на Сорос, която сега е на власт, която успя да сложи премиера и десетте най-големи ръководители, замисли това още в първия ден на катаклизмите", добави Рабинович.

Парламентът на Украйна (Върховната рада) на 13 ноември прие на първо четене законопроект, който отменя от 1 октомври 2020 г. мораториума върху продажбата на земеделска земя. Според документа възможността за закупуване на земя ще бъде от украински физически и юридически лица, териториалните общини и държавата. Също така чужденци и лица без гражданство могат да станат собственици на земеделска земя, ако ги получат по наследство, но ще бъдат задължени да продадат земята след година. Законопроектът предвижда временна забрана за закупуване на земя от компании с чуждестранен собственик до 1 януари 2024 г.

Еврокомисар Вергели: Продължаваме с интеграцията на Украйна, Грузия, Молдова

Еврокомисар Вергели: Продължаваме с интеграцията на Украйна, Грузия, Молдова

Въпреки натиска на Русия и окупираните територии…