Предстоящата визита на холандския премиер в РС Македония е в подкрепа  на преговорите на страната с Европейската общност, които заради кризата с парламента и неизяснено бъдеще, съобщи македонското издание "Независен вестник". Рюте ще посети Македония и Албания.

Очакванията в РС Македония е Рюте да изкаже някои препоръки за актуалните събития, изказани от Холандия - че реформите трябва да продължат, както и преговорите с България.

Предстои среща на холандския премиер с македонския му колега Зоран Заев (на затворени врата и без пресконференция), среща с неправителствени организации, финансирани от холандското правителство и вечерта с президента Стево Пендаровски, на която ще присъстват и министри. Не се очакват срещи с представители на опозицията.

Никога няма да нарека Македония Северна, запъна се Мицкоски

Никога няма да нарека Македония Северна, запъна се Мицкоски

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ внася вот на недоверие срещу Заев

"Не съм доволен от факта, че преговорите за присъединяване със Северна Македония са блокирани и смятаме, че те трябва да бъдат отблокирани възможно най-скоро. "Надявам се това да се случи след изборите в България и ще направим всичко възможно, за да се случи", каза Рюте преди началото на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в словенския град Бърдо близо до Кран, цитира македонската медия.