Американският разрушител Рузвелт, оборудван с управляеми ракети, пристигна във Варна, на неофициално посещение, където ще остане три дни, съобщава ТАСС.

"Поради аварийната епидемиологична ситуация, свързана с разпространението на COVID-19, командването и екипажът на кораба няма да слизат на брега. На 20 септември, след напускане на пристанището във Варна, разрушителят "Рузвелт", заедно с фрегатата "Смели" и ВМС ще проведат учение от типа PASSEX", се казва в изявление на българското министерство на отбраната.

Целта на учението е да подобри оперативната съвместимост на военноморските подразделения на страните от НАТО, да подобри взаимното разбирателство, оперативната съвместимост и обучението на екипажите в морето. 

Както заяви първият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия - началникът на Главната оперативна дирекция на Генералния щаб Сергей Рудской, военните кораби на НАТО започнаха да се задържат в Черно море с една трета по-дълго от миналата година, допълва ТАСС.

Русия предупреди САЩ и НАТО, че ще носят отговорност за ескалация в Черно море

Русия предупреди САЩ и НАТО, че ще носят отговорност за ескалация в Черно море

САЩ и техните съюзници провокират военно напрежение