Въведеният в Москва режим на контратерористична операция остава в сила и днес, след като бе въведен при опасността наемниците от частната военна кампания "Вагнер" да изминат още 200 км. и да влязат в столицата.

Утрешният ден в Москва ще бъде неработен, както съобщи още вчера преди развръзката кметът Сергей Собянин.

Остават в сила ограниченията върху движението по магистралата М4 "Дон", която свързва Московска област с южните региони на Русия.

Подразделенията на "Вагнер" напускат територията на Воронежка област без никакви ексцесии, съобщи по-рано губернаторът Александър Гусев.

Ограниченията за движение се снемат постепенно в Калужка и Воронежка област, където е отменен и режимът на антитористична операция. Няма ограничения вече и в Краснодарския край.

Възстановено е нормалното движение в град Ростов на Дон, който беше овладян вчера от наемниците.

Снощи ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че прекратява така наречения от него "поход на справедливостта" срещу Москва. Това стана след преговори при посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съгласно постигнатото споразумение Пригожин отива да живее в Беларус, а наказателното производство срещу него за организиране на въоръжен метеж се прекратява.

Официално: ЧВК "Вагнер" напусна Ростов на Дон

Официално: ЧВК "Вагнер" напусна Ростов на Дон

Няма информация за Пригожин