Ръководството на руското вътрешно министерство не изключва опити за дестабилизиране на социално-политическата ситуация в Русия по примера на събитията в Беларус и Киргизстан.

Това е заявил първият заместник вътрешен министър Александър Горовой по време на реч пред колегиума на главното управление на вътрешното министерство в столицата Москва.

Лукашенко настоя: Опитът за възраждане на нацизма в Беларус се провали

Лукашенко настоя: Опитът за възраждане на нацизма в Беларус се провали

Чуждестранни "кукловоди" огранизирали протестите

"Анализът на събитията, включително в съседните държави, ни позволява да прогнозираме някакво напрежение в социално-политическия план, включително в столицата на страната ни. Има много заинтересовани страни от чужбина, политически партии, квазиполитици, които в хода на своята дейност се опитват да разклатят нещата в годината на важен политически цикъл, голям брой избори в отделните републики, за депутати в Държавната дума. Трябва да анализираме работата на колегите си в чужбина, да анализираме всичко, което се случи в Москва през лятото на 2019 г. По примера на доказали се технологии в Беларус и Киргизстан, не бива да се изключва възможно аналогично разтърсване на ситуацията у нас", подчерта Горовой.

В Русия разпоредиха на полицията да смаже протест в подкрепа на Навални

В Русия разпоредиха на полицията да смаже протест в подкрепа на Навални

Протестът е насрочен за събота

В тази връзка той призова ръководителите на полицейски управления да анализират и прогнозират подобно развитие на събитията и да го вземат предвид по време на тяхната служба.

"Трябва правилно да поставяме задачи на личния състав и да работим ясно в съответствие със закона, когато по-голямата част от населението разбира важността на нашата работа и определения негатив на тези ескалации, които някои все още се опитват да извършат", допълни Горовой.