Топ щатски демократи призовават преводача на Тръмп да разкрие личният разговор на президента на САЩ с Путин, съобщава "Ивнинг стандарт".

Те настояват преводачът на Държавния департамент Марина Грос да свидетелства пред американския Конгрес, защото тя е единственият човек присъстват изцяло в двучасовата среща в Хелзинки, освен двамата президенти и руският преводач.

Конгресменът демократ Бил Пастрел коментира, че американската общественост заслужава да знае пълните подробности за личния разговор, след като Тръмп публично се съмнява в американските разузнавателни твърдения, че Москва се е намесила в президентските избори през 2016 г. Той настоява Конгреса да призове Грос, ако откаже да се яви.

Злобарите искаха боксов мач между мен и Путин, атакува Тръмп

Злобарите искаха боксов мач между мен и Путин, атакува Тръмп

Толкова много хора на високи позиции в разузнаването харесаха представянето ми

"Имаме нужда от публични свидетелства от единствения американски представител на тази среща, за да се уверим, че Тръмп не подкопава допълнително нашите разузнавателни или правоприлагащи общности", допълва Пастрел.

Други водещи демократи също подкрепят призива, тъй като Тръмп настоява, че срещата на върха е "голям успех" и само във фалшивите медии не отчитат това, според американския президент.

Конгресменът Джо Кенеди коментира, че Тръмп "е продал нашата сигурност, демокрация и доверие ... и то само, което успяхме да видим на живо".

Тръмп не се изразил правилно - не отрича руската намеса в изборите

Тръмп не се изразил правилно - не отрича руската намеса в изборите

Използвал в изречението си двойно отрицание