Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев посети предприятия от военно-промишления комплекс в Тула. С представители на Министерството на отбраната и отбранителната индустрия той обсъди възможностите за ускоряването на доставките на оръжие.

САЩ наложиха забрана на търговията с оръжие с Русия

САЩ наложиха забрана на търговията с оръжие с Русия

Причината за това е действията на руските власти срещу Навални

По-конкретно в Тула Дмитрий Медведев се среща с екипа, работещ в Бюрото за приборостроене "Шипунов". Той се срещна и с началниците на завода за сплави "Ганичев", където го разведоха, за да разгледа произвежданата военна техника, включително и най-новите модели оръжия.

Това не е първото посещение на заместник-председателя на Съвета по сигурността в заводите, където се контролира стриктно спазването на условията по държавните поръчки в сферата на отбраната.

В края на август в Перм Дмитрий Медведев посети Мотовилихските заводи и Пермския барутен завод. Той участва и в съвещание, посветено на развитието на отбранителната индустрия и на изпълнението на държавните поръчки. По-конкретно бе повдигнат въпросът доколко Русия може да се защитава, разчитайки на оръжие, собствено производство.

Припомняме, че в средата на юли президентът Владимир Путин подписа закон за въвеждането на специални мерки в икономиката. Те се отнасят до временно възстановяване на мобилизационните мощности и съоръжения, освобождаване на активи от държавния военен резерв.