Властите в съседна Турция са задържали четирима души, за които се предполага, че са членове на "Ислямска държава", съобщи АП.

Предполагаемите терористи са арестувани във връзка с информацията от посолството на САЩ в Анкара за вероятност от терористични атаки през днешния ден.

Всичките задържани са от Иран. Двама от тях са били хванати при проверка на автобус, която се осъществила на магистралата, свързваща черноморския град Самсун с Анкара. Другите двама са хванати в Самсун.

12 задържани в Анкара след терористична заплаха за посолството на САЩ

12 задържани в Анкара след терористична заплаха за посолството на САЩ

Задържаните набирали членове за "Ислямска държава"

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че в Турция се провежда мащабна "хайка за терористи". Още снощи посолството на САЩ е информирало властите в Турция, че днес няма да работи, понеже има данни за планирани терористични нападения срещу сградата на посолството, неговия персонал и американските граждани, които се намират на територията на Турция.

Във връзка с това полицията е Турция започна действия по издирването на 20 души, за които се предполага, че имат връзка с терористичната организация "Ислямска държава". В хода на операцията бяха задържани най-малко 12 от 20-те предполагаеми терористи. Другите се издирват.

20 терористи са неутрализирани в Турция за седмица

20 терористи са неутрализирани в Турция за седмица

Нови и многобройни арести на предполагаеми гюленисти