Властите в Анкара са на крак заради терористични заплахи, съобщава Анадолската агенция. Според официални данни в столицата на Турция има засилените мерки за сигурност, защото американското посолство е обявило, че ще остане затворено през деня заради възможни терористични атаки в града.

20 терористи са неутрализирани в Турция за седмица

20 терористи са неутрализирани в Турция за седмица

Нови и многобройни арести на предполагаеми гюленисти

От посолството на САЩ в Анкара са съобщили на турските власти, че съществува реална възможност от терористични атаки срещу посолството на САЩ, служителите на посолството и американските граждани в турската столица. Поради тази причина още снощи е станало ясно, че сградата ще бъде затворена днес.

Операцията на турските власти е срещу заподозрени членове на терористичната организация "Ислямска държава", съобщи кореспондент на БНР в Анкара. Издадена е заповед за задържането на 20 души, до момента са арестувани 12 души. Останалите заподозрени се издирват. Операцията се провежда от отдела за борба с тероризма.

Вече има и повдигнати обвинения срещу задържаните. По първоначални данни обвиненията са за набиране на членове за джихадистска организация и са предавали данни към районите на боевете в Сирия.

Десетки ранени при атентат в Турция

Десетки ранени при атентат в Турция

Полицейски автобус бе взривен в Мерсин

Задържаните са чуждестранни граждани, предаде "Ройтерс". От американското посолство съветват гражданите на САЩ в Анкара да избягват големи тълпи от хора и много оживени места. Съветва се и американците да не ходят в района на посолството, както и да бъдат нащрек, ако посещават популярни туристически обекти.

Резолюцията на ООН няма да засегне операцията ни в Сирия, обяви Анкара

Резолюцията на ООН няма да засегне операцията ни в Сирия, обяви Анкара

Изключено е решението на Съвета за сигурност на ООН да засегне операция "Маслинова клонка"