Американското министерство на отбраната планира да въведе задължителна ваксинация срещу COVID-19 за военните, съобщи VoA.

Президентът Джо Байдън подкрепи намерението на Пентагона да прибави имунизацията срещу коронавируса в списъка със задължителните ваксини в армията. Очаква се това да стане най-късно в средата на септември.

По думите на Байдън, той и министърът на отбраната Лойд Остин искат да гарантират, че военните ще разполагат с всичко необходимо, за да изпълняват задълженията си максимално безопасно.

"Тези ваксини ще спасят животи. Те са безопасни. Те са ефективни. Само в Съединените щати са поставени над 350 милиона дози. Ваксинацията ще позволи на нашите военни да бъдат здрави, да защитят семействата си и да гарантират, че въоръжените ни сили ще са готови да действат във всяка точка на света." - подчерта Байдън.

САЩ вземат мерки срещу пандемията

САЩ вземат мерки срещу пандемията

Властите обмислят поставянето на трета доза

По думите му, не може да има отстъпление в борбата с COVID-19, особено с оглед на това, че вариантът Делта се разпространява бързо сред неваксинираното население.

"Все още сме в условия на война и всеки американец, който има възможност, трябва незабавно да се ваксинира. Гордея се с това, че нашите военни, жени и мъже, ще продължат да ни помагат в борбата с тази пандемия, като дадат пример на своите сънародници, както често правят." - отбеляза американският президент.

Половината от населението на САЩ е напълно ваксинирано срещу COVID-19

Половината от населението на САЩ е напълно ваксинирано срещу COVID-19

Отне близо девет месеца от началото на ваксинацията