Противоречиви информации за случващото се в сирийския град Алепо в последните часове, като се набива на очи, че сирийският президент още вчера обяви, че градът е освободен, но днес положението се оказа по-различно. 

Първоначално от руското военно министерство обявиха, че операцията на сирийската армия за освобождаването на източните части на града е приключила. По-късно обаче от същото руско ведомство изтъкнаха, че сирийската армия ликвидира последните "джобове на съпротива".

По-късно източник от сирийските въоръжени сили обяви, че евакуирането на хората от Алепо било прекратено, като не е приключило.

Турският външен министър също обяви, че евакуацията на бунтовниците от Алепо не е завършила. Мевлют Чавушоглу също така повтори призива си за незабавно прекратяване на огъня в Сирия и заяви, че нямало никакви разногласия между Турция, Русия и Иран относно необходимостта от примирие.

По думите на Чавушоглу, руският президент Владимир Путин бил казал на турския си колега, че всякакви нови преговори за Сирия, планирани да се проведат в Казахстан между Турция, Русия, сирийския режим и сирийската опозиция, ще бъдат допълващи към периодичните усилия за постигане на мир в Женева.

Чавушоглу добавил, че Турция нямало да говори директно с представители на сирийското правителство.