Великобритания вече не възнамерява да отменя всички закони на Европейския съюз до края на 2023 г., съобщава "Ройтерс".

Вместо това страната ще въведе изменения в законопроекта за запазеното законодателство на ЕС, за да изясни законите, които възнамерява да премахне през тази година.

През януари говорителят на премиера Риши Сунак заяви, че правителството няма да удължава определения до края на годината краен срок за замяна на всички закони на Европейския съюз, които бяха запазени след излизането на Великобритания от блока през 2020 г.

Лиз Тръс обеща да отмени всички закони на ЕС до 2023 г.

Лиз Тръс обеща да отмени всички закони на ЕС до 2023 г.

Според нея регламентите на ЕС пречат на бизнеса

Днес обаче министърът на бизнеса и търговията Кеми Баденок поясни, че вместо автоматично да отмени почти всички запазени закони на ЕС, правителството ще промени законопроекта, за да предложи отпадането на само около 600 от около 4000 запазени закони на ЕС.

"Днес правителството внася поправка, която ще замени сегашния край на законопроекта със списък на запазените закони на ЕС, които възнамеряваме да отменим съгласно законопроекта в края на 2023 г.", отбелязва тя и допълва, че това ще осигури сигурност за бизнеса.

По нейни думи 1000 закона на ЕС вече са били отменени или изменени, откакто Великобритания напусна Съюза през 2020 г. Законопроект за финансовите услуги ще отмени още 500 от досега запазените закони.

Великобритания трябва да изпълнява всички закони на ЕС до 2020 г., отсече Брюксел

Великобритания трябва да изпълнява всички закони на ЕС до 2020 г., отсече Брюксел

ЕС се надява преговорите да приключат до октомври 2018 г.