Най-видният германски политик от крайната десница е провел разговори с руски депутати, включително с високопоставени членове на партията на руския президент Владимир Путин "Единна Русия", съобщава "Асошиейтед прес".

Фрауке Петри, която е съпредседател на "Алтернатива за Германия", е пътувала до Москва през уикенда, за да обсъди сътрудничеството между германски и руски регионални парламенти.

В изявление на партията се уточнява, че Петри също така се е срещнала "в кулоарите" с председателя на Държавната дума и довереник на Путин - Вячеслав Володин, както и със заместник-председателя на Думата Пьотр Толстой.

От канцеларията на Петри не са отговорили на въпроси за това кой я е придружавал в Русия и какво е било обсъждано по време на срещата с Володин и Толстой.

Русия оказва влияние върху националистически партии в цяла Европа, включително френския "Национален фронт", пораждайки тревога в някои столици, че Москва се опитва да дестабилизира западните правителства, подкрепяйки екстремистки политически групи.