Правителството на Непал забрани популярното приложение TikТок, заявявайки, че то нарушава социалната хармония в страната. Това предаде Асошиейтед прес.

Министърът на външните работи Нараян Пракаш Сауд посочи, че забраната влиза в сила незабавно. Правителството реши да забрани TikTok, тъй като беше необходимо да се регулира използването на платформата за социални медии, която нарушаваше социалната хармония, добрата воля и потока от неприлични материали, поясни той.

По думите му, за да направи социалните медийни платформи отговорни, правителството е поискало от компаниите да се регистрират и отворят офис за връзка в Непал, да плащат данъци и да спазват законите и разпоредбите на страната.

TikTok, собственост на китайската ByteDance, беше обект на контрол в редица страни поради опасения, че Пекин може да използва приложението за събиране на потребителски данни или за прокарване на своите интереси. Държави, включително Съединените щати, Великобритания и Нова Зеландия, забраниха приложението на правителствени телефони и компютри.

И Австралия забранява TikTok на правителствени устройства

И Австралия забранява TikTok на правителствени устройства

Поради опасения за сигурността