Тежко въоръжени военни и полиция се опитват да разпръснат поредния масов протест, обхванал столицата на Бахрейн Манама, ден след като в страната беше въведено извънредно положение

Срещу демонстрантите силите на реда използват сълзотворен газ, отбелява Ройтерс. На места се чуват и престрелки.

Световните агенции съобщават за различен брой загинали и пострадали при безредиците.

По информация на АП, която се позовава на свидетели на случващото се в столицата, при потушаването на протеста днес са загинали двама души. Държавната телевизия на Бахрейн пък съобщава за двама загинали полицаи, но не и за жертви сред демонстрантите.

Заради ограничителните мерки, наложени от властта, информацията за случващото се в островната страна е доста оскъдна, посочват световните агенции. Засега не е ясно и дали в потушаването на протеста са участвали военни от Регионалната организация Съвет за сътрудничество в Персийския залив. Припомняме, преди дни войски от съседните на Бахрейн страни започнаха да пристигат в малката островна страна, след като за подобна помощ настоя бахрейнският принц Салман бин Хамад Ал Халифа.

От репортаж на държавната телевизия се виждат голям брой военни автомобили и хеликоптери, които кръжат над централния площад в Манама.

Междувременно стана ясно, че търговията на фондовата борса в Бахрейн е преустановена.

Бахрейн е поредната държава след Египет, Алжир, Йордания, Тунис, Йемен и Либия, където се организират многохилядни митинги с редица искания за промени в управлението или за пълната смяна на властта.