Турски войник е бил убит в контролираната от Турция Северна Сирия по време на сблъсъци със силите на сирийските кюрди, смятани от Анкара за "терористи". Това съобщи в "Туитър" турското военно министерство, предаде "Франс прес".

"Един другар героичен войник падна мъченически при сблъсъци", след като бойци от кюрдската милиция "Отряди за защита на народа" са се опитали да проникнат в областта Африн, уточниха от турското военно ведомство.

Турция мъсти с авиация в Сирия

Турция мъсти с авиация в Сирия

Най-малко 29 турски войници са загинали край Идлиб

Анкара разглежда "Отрядите за народна защита" като продължение на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), която води въоръжен бунт срещу турската държава от близо четири десетилетия.

Турция и нейните сирийски проксита контролират няколко джоба територия от сирийската страна на границата след три военни инвазии от 2016 г. насам срещу терористите от ДАЕШ ("Ислямска държава") и "Отрядите за народна защита".

През 2018 г. турските сили и техните сирийски помощници прогониха кюрдската милиция от областта Африн, на около 30 километра от границата, по време на операция "Маслинова клонка".

78 подкрепяни от Турция бунтовници убити при удари на Русия в Сирия

78 подкрепяни от Турция бунтовници убити при удари на Русия в Сирия

"Най-кръвопролитните удари от влизането в сила на примирието"