Издирването на мъж от американския щат Тексас, за когото се твърди, че е застрелял петима души, продължава втори ден в неделя. Властите признаха, че мъжът вече може да е навсякъде, съобщи АП.

Припомняме, че 38-годишният Франсиско Оропеза избяга след стрелбата в петък вечерта, при която загинаха петима души, включително 8-годишно момче.

Следователите са открили дрехи и телефон, докато претърсвали селски район и гора, но следовите кучета са загубили миризмата.

Полицията откри пушката, за която се твърди, че Оропеза е използвал при стрелбата, но властите не са сигурни дали е носел друго оръжие.

Мъж уби петима души в Тексас

Мъж уби петима души в Тексас

Той бил помолен от съседите си да спре да стреля безразборно в двора си

Мъжът е влязъл в съседната къща с пушка и е започнал да стреля по съседите си, след като семейството го помоли да спре да стреля в двора си, защото се опитвали да спят.

В къщата живеят 10 души и че никой друг не е ранен. Две от жертвите, за които се смята, че са от Хондурас, са открити да лежат върху две деца вътре в къщата.

САЩ отбелязват абсолютен антирекорд за масови убийства тази година, с най-малко 18 стрелби от 1 януари насам, с по четири или повече жертви. Насилието е предизвикано от редица мотиви: убийства-самоубийства и домашно насилие; групово отмъщение; училищни стрелби и отмъщения на работното място.