Вучич, Ердоган и Изетбегович се срещнаха в Истанбул. Сърбия зачита териториалната цялост на Босна и Херцеговина и Дейтънското споразумение, коментира Александър Вучич, съобщава "Танюг".

Единственото нещо, което Сърбия изисква от босненските мюсюлмани е сърбите в Република Сръбска и навсякъде в Босна и Херцеговина да се чувстват сигурни, допълни сръбският президент в Истанбул. Коментарът на Вучич е след тристранната среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и Бакир Изетбегович.

"Тъй като не искаме да подкопаваме териториалната ви цялост, ние искаме да имате същото отношение към Република Сръбска, която е създадена с Дейтънското споразумение на територията на Босна и Херцеговина. Мисля, че тези неща са ясни и аз вярвам, че всеки разговор е изцеряващ", допълни Вучич.

Белград: „Сръбски поток” ще замени „Южен поток”

Белград: „Сръбски поток” ще замени „Южен поток”

Скоро ще започне строителството на "Сръбски поток"

Той добавя, че разговорът с Изетбегович е "добър и открит, главно по отношение на общите отношения между сърби и бошняци, както и отношенията в Босна и Херцеговина и между Сърбия и Босна и Херцеговина".

"Най-важното за хората е - убеден съм че ще успеем със съвместни усилия да осигурим траен и сигурен мир както за народа на Сърбия, така и за бошняците, хърватите и всички, които живеят на територията на Босна и Херцеговина", подчерта Вучич.