Сръбският президент Александър Вучич не е сигурен, че Сърбия в крайна сметка ще трябва да наложи санкции срещу Русия. Това каза той в понеделник по време на изказване в предаването на кирилица на TV Happy.

"Всички казаха, че Вучич ще наложи санкции след изборите. Устояхме на натиска почти една година. Все още не съм сигурен, че ще наложим санкции. Бяхме ли щастливи, когато бяха наложени санкции срещу нас? Не. Да разрушаваме паметниците Чайковски, Достоевски и Толстой?" - попита сръбският лидер.

Вучич не изключва санкции срещу Русия, но ги смята за нож с две остриета

Вучич не изключва санкции срещу Русия, но ги смята за нож с две остриета

Сръбският лидер очаква следващата зима да бъде много по-лоша

Припомняме, че след началото на специалната военна операция на Русия в Украйна Вучич в обръщение към нацията след заседание на Съвета за сигурност заяви, че Сърбия подкрепя териториалната цялост на Украйна, но няма да налага санкции срещу Руската федерация.

Президентът каза, че републиката временно спира ученията на армията и полицията с всички чуждестранни партньори. Той отбеляза, че Сърбия смята Русия и Украйна за братски държави, съжалява за случващото се в източната част на Европа и е готова да предостави хуманитарна помощ на Киев.

Както каза Вучич в интервю за медиите на 10 ноември миналата година, Белград ще наложи санкции срещу Москва "само с дамоклев меч над главата".