Командирът на военновъздушните сили на Украйна Микола Олешчук заяви във вторник, че военните са нанесли "разрушителен удар" по руски склад за боеприпаси в окупирания от Москва Крим в понеделник.

"За пореден път украинските самолети, "унищожени" от вражеската пропаганда, продължават успешно да изпълняват бойни мисии", каза Олешчук в Telegram, като се позова на доклад на руското министерство на отбраната, че пет украински военни самолета са били унищожени на летище в района на Полтава.

Олешчук не уточни точното местоположение, но публикува видео от свързан с Украйна местен канал в Telegram Krymskiy Veter, за което се твърди, че показва удара по Балаклава, близо до Севастопол.

Назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев заяви в понеделник, че военновъздушните сили са унищожили пет украински цели над Черно море и в района на Балаклава. Той не спомена големи щети, освен малки пожари в гора и повредени автомобили.

През последните две години от пълномащабното нахлуване на Русия Украйна извърши множество въздушни и военноморски удари по руски цели в Крим и нанесе значителни щети на флота на Москва в Черно море.

Напоследък Украйна също засили атаките срещу руските системи за противовъздушна отбрана на полуострова.

Русия съобщи за 11 свалени украински дрона

Русия съобщи за 11 свалени украински дрона

Няма информация за жертви и пострадали