Президентът на САЩ Джо Байдън записва името си в историята като терорист. Това заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

Ако бившият президент на САЩ Хари Труман стана престъпник, използвал атомни оръжия срещу цивилни в Хирошима и Нагасаки, тогава Байдън е терорист, който нареди унищожаването на енергийната инфраструктура на своите стратегически партньори: Германия, Франция, Холандия. Това стана акт на сплашване на неговите васали, решили да развиват икономиката, ръководейки се от интересите на собствените си граждани, написа Володин в канала си в Telegram.

Председателят на Държавната дума отбеляза, че данните на журналиста Сиймур Хърш за американската бомбардировка на Северен поток трябва да доведат до разследване. До какво води тази идеология на изключителност днес, може да се види, като се прочетат резултатите от разследването на носителя на награда "Пулицър" Сиймур Хърш за участието на Байдън в подкопаването на Северен поток 1 и 2. Публикуваните факти трябва да станат основа за международно разследване , ангажиращи отговорността на Байдън и неговите съучастници, както и изплащане на компенсации на страни, засегнати от терористичната атака, посочи Володин.

Берлин все още няма данни за руски саботаж на тръбите в Балтийско море

Берлин все още няма данни за руски саботаж на тръбите в Балтийско море

В момента се прави съдебна оценка на събраните доказателства

В статия на Хърш се посочва че, взривни устройства под руските газопроводи "Северен поток 1" и "Северен поток 2" са били поставени от водолази на ВМС на САЩ през юни 2022 г. под прикритието на учения BALTOPS. Според материала, позоваващ се на неназован източник, решението за провеждането му е взето лично от Джо Байдън.

На 27 септември 2022 г. Nord Stream AG съобщи за "безпрецедентни разрушения", настъпили предишния ден "на три низа от морските газопроводи "Северен поток 1" и "Северен поток 2". Шведски сеизмолози регистрираха две експлозии на 26 септември по трасетата на тръбопровода. Генералната прокуратура на Руската федерация инициира образуване на дело за международен терористичен акт след повреда на газопроводи.

Швеция потвърди, че "Северен поток" е бил повреден умишлено

Швеция потвърди, че "Северен поток" е бил повреден умишлено

В района са открити останки от експлозиви