В нощта срещу вторник в украинския град Одеса прогърмяха експлозии, съобщи УНИАН.

Според "Суспилне" няколко експлозии са се чули в момента, когато в града не е била обявена въздушна тревога. Впоследствие градът и областта "почервеняха" на картата на алармите.

Говорителят на Одеското регионално военно управление Сергей Братчук публикува стикер в канала си в Telegram с надпис "Слава на противовъздушната отбрана! Те ни пазят". Той записа и аудио съобщение, в което призова жителите на града да останат в убежищата и да не пречат на работата на ПВО.

Взрив отекна в Одеса

Взрив отекна в Одеса

Очевидци съобщават за характерните звуци на ирански дронове

През нощта руските нашественици атакуваха Одеса и Одеска област с бойни безпилотни самолети. Това съобщи началникът на Одеското областно военно управление Юрий Крук на страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

"Врагът току-що атакува Одеса и Одеска област с ударни БПЛА. Според резултатите от работата на подразделенията за противовъздушна отбрана има сваляне. Още веднъж подчертаваме, че във военно време не всички събития могат да бъдат коментирани или оповестени публично дисплей", се казва в съобщението.

Към 3 часа сутринта вече е отменена тревогата за въздушна атака в града и региона.

По-късно украинските власти съобщиха, че 17 шахеда 136 и 131 са били пуснати по града от южно направление - източното крайбрежие на Азовско море. 14 от безпилотните апарати са били свалени. 

Според предварителната информация е пострадал промишлен обект край Одеса.

Кривой Рог под атака на ирански дронове, ракети по Одеса

Кривой Рог под атака на ирански дронове, ракети по Одеса

Един дрон е бил унищожен, но пет са поразили целите си