Учен в областта на ядрените технологии е бил убит при взрив в Техеран, съобщава ИТАР-ТАСС. Друг учен пък е бил ранен при взрива.

По-рано ирански средства за масова информация съобщиха за два взрива, при които е загинал един човек и трима са били ранени.

Иран обвини израелските специални служби за взривяването на автомобилите на иранските ядрени физици тази сутрин, при което един от тях загина на място, пише електронното издание Миг.Нюз.

Според информацията на иранската агенция ИСНА взривните устройства са били прикрепени към прозорците на автомобилите, в които пътували физиците, от минаващи мотоциклетисти.

Загиналият на място е доктор Маджид Шахриари от катедрата по ядрена физика в университета „Шахид". Тежко ранен е бил и неговият сътрудник Ферйидун Аббаси.

Иранските средства за масова информация веднага обвиниха за покушението израелските спецслужби. Любопитно е, че нападението стана на следващия ден, след като сайтът „Уикилийкс" публикува секретни документи, засягащи Иран и иранската ядрена порграма.