Взривове са били чути в украинската столица Киев рано сутринта в петък, съобщи агенция УНИАН. Според съобщенията, взривовете са били чути в различни райони на украинската столица в 04:22 часа местно време.

Припомняме, че Киев обяви всеобща мобилизация. По данни на властите, още в първия ден на руските удари са загинали или били ранени стотици цивилни и военни.

Жилищен блок гори в Киев на улица Кошица. УНИАН съобщава, че сградата е пострадала от отломки от ракета, а друга сграда гори от 4-тия до 9-тия етаж след сблъсък на руски летателен апарат. Жертвите и от двата инцидента все още не са уточнени. По предварителни данни има ранени, един от тях е в тежко състояние, съобщи кметът на Киев Виталий Кличко.

САЩ: Зеленски остава главна мишена за руската агресия

САЩ: Зеленски остава главна мишена за руската агресия

Според Блинкън, Путин се опитва да свали властта в Киев

Руският президент Владимир Путин заяви в телевизионно обръщение в четвъртък сутринта, че в отговор на искане на ръководителите на републиките на Донбас е взел решение за провеждане на специална военна операция, за да защити хората, "които страдат от насилие и геноцид от киевския режим в продължение на осем години".

Руският лидер подчерта, че Москва няма планове за окупация на украински територии.

Руското министерство на отбраната увери, че руските войски не са насочени към украински градове, а се ограничават до хирургически нанасяне на удари и извеждане от строя на украинската военна инфраструктура.

Украйна обяви всеобща мобилизация

Украйна обяви всеобща мобилизация

Според президента, само в първия ден на руските удари са загинали най-малко 137 военни

Няма никакви заплахи за цивилното население, според ТАСС.