В покрайнините на град Днепър е регистрирана експлозия, съобщават украинските медии, без да предоставят конкретни подробности за взрива.

Преди този инцидент в региона беше обявена тревога за въздушно нападение, което подсказва за атмосфера на повишено напрежение в района.

Днепър, разположен в югоизточната част на Украйна, има стратегическо значение както за Украйна, така и за Русия, поради промишлените и икономическите си активи, както и поради близостта си до ключови руски интереси в Черноморския регион.

С настъпването на нощта руската армия отново изпрати безпилотни самолети - камикадзета към цели в Украйна.

Това съобщи руската редакция на Би Би Си.

Украинските военновъздушни сили съобщиха за заплаха от удари с "Шахеди" в Херсонска, Николаевска и Днепропетровска области.

"Шахедите" продължават да навлизат във въздушното пространство на Николаевщина през Очаков. Те го правят на малки групи. Работата е достатъчна за дълго време", написа преди половин час местен очевидец в канала в "Телеграм" "Новини от Николаев".

По последни данни Украйна е унищожила 29 от общо 31 дрона, изстреляни от Русия, както и една крилата ракета. Повечето от тях са били насочени към регионите на Николаев и Днепропетровск.

Южното командване на украинските сили съобщи, че атаките през нощта са били на няколко вълни и са продължили повече от три часа.