Южна Корея и Австралия се споразумяха да засилят сътрудничеството в областта на отбраната, съобщи южнокорейското военно министерство, цитирано от Ройтерс.

Корейският министър на отбраната Ли Йонг-суп се срещна с австралийския си колега Ричард Марлс в кулоарите на встъпителната среща на върха на Южна Корея и тихоокеанските острови в Сеул.

Ли изрази готовността на южнокорейската армия да се присъедини към Indo-Pacific Endeavour, ръководено от Австралия многонационално военно учение, както и към дейности на австралийските отбранителни сили за премахване на подводни мини в Тихия океан.

Двете страни се договориха да проведат работни срещи като част от стъпките за преразглеждане на меморандума за разбирателство, подписан през 2011 г., насочен към засилване на сътрудничеството в отбранителната индустрия.

Марлс се срещна и с президента на Южна Корея Юн Сук-йол и одвамата бсъдиха съвместните усилия за разширяване на сътрудничеството с държавите от тихоокеанските острови, каза говорител на президента.

Припомняме, че миналата седмица Южна Корея и ЕС се спорзумяха да започнат стратегически диалог между своите висши дипломати за развитие на партньорство в областта на сигурността

САЩ бранят с ядрена подводница Южна Корея срещу КНДР

САЩ бранят с ядрена подводница Южна Корея срещу КНДР

Сеул се отказа от ядрени оръжия в замяна на ангажимент от Вашингтон