Около 1,4 милиона млади хора, сред които студенти и служители на младежката лига, са се присъединили или са се върнали в армията на Северна Корея само за тази седмица, съобщава "Ройтерс".

Младите хора са решени да се бият в "свещена война за унищожаване на врага с оръжията на революцията", се казва в съобщението на държавната KCNA.

Твърдението идва в момент, когато напрежението на Корейския полуостров нараства.

Северна Корея взриви участъци от междукорейските пътища и жп линии

Северна Корея взриви участъци от междукорейските пътища и жп линии

Пхенян изпълни заканата си

През 2023 г. севернокорейските медии направиха подобно твърдение за нейни граждани, които доброволно се присъединяват към армията, за да се бият срещу Съединените щати.

Северна Корея взриви участъци от междукорейски пътища и железопътни линии от своята страна на силно укрепената граница между двете Кореи на 15 октомври, което накара армията на Южна Корея да стреля предупредително.

Ким Чен-ун заповяда армията да е готова за незабавен удар

Ким Чен-ун заповяда армията да е готова за незабавен удар

Позиция на Пхенян

Пхенян също така обвини Сеул, че е изпратил дронове над севернокорейската столица и двете Кореи се сблъскаха заради балони с боклук, излети от май от Северна Корея. Пхенян заяви, че изстрелванията са отговор на балоните, изпратени от активисти против режима в Юга.

"Ако избухне война, Южна Корея ще бъде заличена от картата. Тъй като тя иска война, ние сме готови да сложим край на нейното съществуване", се казва в доклада на KCNA.