Премиерът на Република Северна Македония Зоран заяви заяви, че е получил силна подкрепа от управляващата коалиция за намиране на решение по спора с България, предаде БНР.

"Получихме силна подкрепа от правителствената коалиция за извършване на реформите и на очертаните в програмата на правителството цели от интерес за всички граждани, както и за продължаване на усилията за търсене на решение за въпроса с България", заяви Заев.

"Завършването на стоте дни от мандата и краят на годината бяха повод да се срещнем с всички партии от правителствената коалиция и парламентарното мнозинство и да разговаряме за всичко, което постигнахме, както и за бъдещите стъпки и планове за догодина.

Захариева: Северна Македония не оценява приятелските ни действия

Захариева: Северна Македония не оценява приятелските ни действия

Договорите се подписват, за да се спазват, напомня Джамбазки

Обща е оценката, че правителството остава посветено на продължаване на реформите и постигане на европейските стандарти у нас, които осигуряват развитие на съдебната система, растеж и развитие на икономиката и по-висок жизнен стандарт.

Още веднъж изразявам благодарност на партньорите в правителството от всички етнически общности, които дадоха силна подкрепа за продължаване на усилията за намиране на решения по отношение на ветото от Република България." - посочи Зоран Заев.

Правителството е сериозно посветено на правовата държава, на икономиката и на справянето с пандемията, заявиха премиерът Заев и коалиционният му партньор, лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети на днешната си среща по повод сто дни от мандата на правителството.

Захариева: Позицията ни към РС. Македония не е "вето"

Захариева: Позицията ни към РС. Македония не е "вето"

Недопустимо е да се дискредитират членове на семейство

Ахмети на свой ред обяви, че главните точки на разговора със Заев са били икономиката, справянето с COVID-19, добросъседските отношения и усилието да се свика първата междуправителствена конференция на Република Северна Македония за начало на преговори с ЕС.

"Усилията на нашата коалиция трябва да продължат и да останат в същата посока, подкрепяна от гражданите и от международната общност", добави Ахмети.

Михаел Рот: Стремим се към компромис за начало на преговорите със Северна Македония

Михаел Рот: Стремим се към компромис за начало на преговорите със Северна Македония

Всичко останало би било политическа грешка