Неработните дни в Русия, обявени по-рано от регионалните власти с цел спиране разпространението на коронавируса, започват в понеделник в шест съставни единици на Русия. Това сочат данни, предоставени на ТАСС в регионалните администрации.

В Пермска територия, Воронеж, Нижни Новгород, Новгород, Самарска и Курска области неработните дни ще започнат от 25 октомври и ще продължат до 7 ноември.

Припомняме, че на 20 октомври президентът Владимир Путин подписа указ за установяване на неработни дни в Русия от 30 октомври до 7 ноември 2021 г. със запазване на заплатите на служителите. Той също така предостави възможност на районните ръководители по своя преценка да въведат допълнителни неработни дни във връзка със ситуацията на място.

В Русия вече над 230 000 починали от COVID-19

В Русия вече над 230 000 починали от COVID-19

През последното денонощие са починали 1072 души

Властите увеличиха усилията си да забавят пандемията, докато се сблъскват с масово нежелание на обществото да се инжектира с руската ваксина "Спутник V". Кметът на Москва обяви ограничения в рамките на четири месеца за оставане у дома за неваксинирани над 60-годишни.

Кметството се опитваше да принуди търговските центрове да свържат охранителните си камери към централизирана система за разпознаване на лица, която ще позволи на властите да наложат носенето на защитни маски на обществени места.

Русия започна кампания за реваксинация през юли, една от първите страни, които го направиха, но Путин все още не е получил подсилваща доза, уточни Кремъл.

В Русия заразените и починалите от COVID-19 рекорден брой за пети ден поред

В Русия заразените и починалите от COVID-19 рекорден брой за пети ден поред

Вече близо 230 000 починали от началото на епидемията в страната

В същото време, през последната седмица Русия отбелязва рекордна заболеваемост.