Британецът Майкъл Сандфорд, заподозрян, че е подготвял покушение срещу Доналд Тръмп, се призна за виновен по някои точки от обвиненията, предаде Би Би Си.

Едно от признанията му е за опит за незаконно придобиване на оръжие. Друго е свързано с възпрепятстването на официална проява.  

Признанията са част от сделка със следствието, като се очаква в замяна срещу него да не бъде повдигано  обвинение в опит за убийство. Наред с това той ще може да получи по-леки наказания по другите две обвинения.  Ако първоначално го застрашаваше присъда от 20 години затвор, при сегашните условия тя ще бъде за срок от година и половина до две години и три месеца.    

Присъдата ще бъде произнесена през декември.

Според условията по сделката, след като излежи наказанието си той ще бъде депортиран в родината си без право да се върне в САЩ, тъй като е просрочил с 10 месеца туристическата си виза и на практика е пребивавал нелегално в страната.  

Сандфорд беше задържан през месец  юни на предизборен митинг на Тръмп, след като неуспешно се опита да отнеме пистолета на полицай. При разпитите 20-годишният британец заяви, че е искал да застреля Тръмп.