Кандидатът на Демократическата партия за президент - Камала Харис и избраният от нея кандидат за вицепрезидент - губернаторът на Минесота Тим Уолц - провеждат кампания в Уисконсин и в Мичиган - ключови щати по пътя към Белия дом, предава Си Ен Ен.

Кандидатът за вицепрезидент на републиканците - Джей Ди Ванс също има предизборни прояви в двата щата днес, което говори колко важни са те и за неговата победа.

Доналд Тръмп спечели и двата щата преди осем години, но оттогава те не са особено доволни от републиканците.

В действителност тогава тази победа за Тръмп е голям пробив за републиканците, тъй като до този момент - от 1992 г. и Мичиган, и Уисконсин са били сигурни крепости на демократите.

Успехът на Тръмп обнадежди републиканците, че стават свидетели на политическо пренареждане.

През 2020 г. обаче Байдън спечели с малко и в Мичиган и Уисконсин, което се оказа решаващо, за да може демократите да запазят контрола си в Камарата.

Ето защо сега и в двата щата - и демократите, и републиканците полагат сериозни усилия да съберат достатъчно електорална подкрепа.

Демократите са наясно, че отдавна отмина времето, когато спокойно можеха да разчитат на тези два щата за победа. През 2020 г. Байдън спечели Мичиган с повече от 150 000 гласа. В Уисконсин разликата бе много по-малка - там той излезе напред с около 21 000 гласа - което в процентно отношение бе около 0.7 пункта.

Почти всички щати завериха резултатите от президентските избори в САЩ

Почти всички щати завериха резултатите от президентските избори в САЩ

Всички щати с изключение на Уисконсин