Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе четиричасова среща с Нанси Пелоси, председател на Камарата на Конгреса на САЩ, за да обсъдят помощта за Украйна, включително по-строги санкции срещу Русия.

Това каза президентът във видеообръщението си, цитирано от "Укринформ".

"Имахме четири часа много съществени разговори с г-жа Пелоси, като обсъдихме много теми, включително доставки за отбрана, макрофинансова помощ, санкции и политически ангажименти със Съединените щати", каза Зеленски.

Нанси Пелоси е в Киев

Нанси Пелоси е в Киев

Зеленски нарече САЩ лидер в подкрепата на Киев срещу руската агресия

Припомняме, че Пелоси по-рано днес пристигна на посещение в Киев.

За посещението съобщи Зеленски в канала си в Telegram. Той нарече САЩ лидер в подкрепата на Киев срещу руската агресия и благодари за оказваната помощ за защитата на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Последно американският президент Джо Байдън поиска от Конгреса в бърз порядък да одобри 33 млрд. долара за военна помощ на Украйна, както и за икономическа и хуманитарна подкрепа за страната.

Все още не е известно как Пелоси е стигнала до Киев.

Много западни лидери са били там от началото на войната. Преди седмица държавният секретар Антъни Блинкън и министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин бяха в Украйна. Известно е, че всички те са пътували с няколко вида транспорт, като последният етап е бил с влак от Западна Украйна до Киев.

САЩ пред одобрение на още 33 милиарда долара за подкрепа на Украйна

САЩ пред одобрение на още 33 милиарда долара за подкрепа на Украйна

След ракетните удари в столицата Киев