Украинският президент Володимир Зеленски смята, че Украйна да си върне окупирания от Русия Крим и по дипломатически път.

Държавният глава каза това в интервю за Ройтерс, а видеозапис от разговора беше публикуван на страницата на президента във Facebook.

Президентът заяви, че няма друг начин, освен да върне Крим на Украйна.

"Трябва да деокупираме териториите. Така че може да се окаже, че Крим ще бъде върнат по дипломатически път. Това може да се случи по този начин. И със сигурност хората в Украйна, разбира се, биха подкрепили повече дипломатическия начин за решаване на този въпрос", каза Зеленски.

ISW: Русия не може да спре настъплението на Украйна

ISW: Русия не може да спре настъплението на Украйна

Военните действия продължават

Той обаче отбеляза, че не може да разкрие подробности. Зеленски не пожела да разкрие и кой точно ще провежда дискусиите по темата.

"Какъв е кръгът от хора, които ще обсъждат този въпрос? И кога ще бъде това? Не мога да кажа точно сега", каза президентът.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви и че срокът за прекратяване на войната зависи от него, но сега е "твърде рано да се говори за края на войната".

BBC: Големи загуби за руската армия при отстъплението в Украйна

BBC: Големи загуби за руската армия при отстъплението в Украйна

Само за седмица те са 200 военни

"Смятам, че тази война зависи от времето, свързано единствено с доставките на оръжие. И само с това", подчертава Зеленски.

Президентът е убеден, че ускоряването на стъпките за подпомагане на Украйна ще означава ускоряване на украинската победа.

УНИАН припомня и че в края на август месец представители от над 40 държави и международни организации поставиха началото на "Кримската платформа" в Киев, която си поставя като цел именно да се сложи край на руската окупация на полуострова с мирни средства.

В Крим събират доброволци

В Крим събират доброволци

Напълно подкрепя инициативата на чеченския лидер Рамзан Кадиров