Всяка терористична атака връща Украйна и целия свят към очевиден извод: Русия иска да следва пътя на злото докрай - тоест до неговото поражение, защото злото няма и не може да има друг край освен поражението.

Това каза украинският президент Володимир Зеленски в обръщението си към украинците в края на 460-ия ден от войната, съобщава "Укринформ".

Зеленски отчете твърде дългия ден, започнал рано за жителите на столицата Киев. Няколко руски терористични атаки за един ден. Шахеди, крилати ракети, балистични ракети. Управлявани бомби. Благодарение на нашата противовъздушна отбрана, на всички защитници на небето днес бяха спасени поне стотици животи. Само за един ден. Повечето от шахедите и ракетите бяха свалени, каза той.

Светът трябва да види, че терорът губи. Когато патриотите в ръцете на украинците гарантират сто процента сваляне на всякакви руски ракети, терорът губи, настоя президентът.

За 15-ти път този месец атака на Киев, взривове и в Одеса

За 15-ти път този месец атака на Киев, взривове и в Одеса

Атаката срещу столицата е била комбинирана

Когато светът засилва натиска върху Русия, включително санкции, когато изолацията на терориста расте, когато бившите му партньори се срамуват от всякаква близост с Москва, терорът губи.

По думите му, няма по-голямо унижение за една терористична държава от успеха на воините на нападнатата от нея държава.

Всъщност с нашия успех, нашия натиск, нашите патриоти ние трябва и ще продължим да отговаряме на всички прояви на руското зло. Ние ще унищожим това зло. Никой друг в света не използва оръжие срещу злото по-ефективно от украинците, настоя Зеленски.

Днес проведох заседание на щаба. Докладите са много конкретни. Доставка на нови системи за противовъздушна отбрана и ракети към тях, съответните споразумения с партньори. Ефективността на нашата противовъздушна отбрана и какво може да я направи по-силна. Нашите отбранителни сили са в състояние да се учат и ще направят всичко, за да затруднят много терористите. Подготвяме нови съвместни стъпки с нашите партньори за укрепване на защитата ни. И за нашите активни действия. Няма алтернатива на пълното освобождение на земята ни. Няма алтернатива на пълната защита на нашите ценности, докладва още Зеленски.

Втора за деня ракетна атака - искандери летят по Украйна

Втора за деня ракетна атака - искандери летят по Украйна

Най-малко един човек е загинал

Това е обща глобална задача - да попречим на Русия да превърне терора в нещо обичайно за света, така че да доведе някой друг да зарази този зъл вирус, каза той.