Украинският президент Володимир Зеленски обобщи във видеообръщение резултатите в първия ден на 2023 г. Той отбеляза, че чувството за единство и автентичност на Украйна драматично контрастира със страха, който преобладава в Русия, съобщи "Укринформ"

Нова година, нов ден, нови обобщения. 45 "Шахеда" са свалени през първата нощ на годината, заяви той. 

Зеленски към руснаците: Украйна никога няма да прости ракетния терор

Зеленски към руснаците: Украйна никога няма да прости ракетния терор

Цялата тази война, която водите, не е война с НАТО, както лъжат вашите пропагандисти, заяви украинският президент

Руските терористи бяха жалки и влязоха в тази година, като си останаха същите. Защитниците ни бяха страхотни и на 1 януари се показаха много добре.

Знаете ли, тези дни ясно се видя колко сме се отдалечили психически, човешки от това, в което "кипи" Русия. Усещането ни за единство, автентичност, самия живот - всичко това драматично контрастира със страха, който цари в Русия.

Без движение на фронта, 45 дрона с новогодишен поздрав за Украйна

Без движение на фронта, 45 дрона с новогодишен поздрав за Украйна

На този етап украинската страна не дава информация за пораженията

Те се страхуват. Можете да го почувствате. И са прави да се страхуват. Защото те губят. Дронове, ракети, нищо друго няма да им помогне. Защото сме заедно. Те са заедно само със страх. Няма да отнемат нито една година от Украйна, няма да ни отнемат независимостта. Нищо няма да им дадем. Отговаряме на всеки руски удар по Херсон, Никопол, Харковска област, всички наши градове и населени места. За тях е много осезаемо, закани се президентът.

Благодарен съм на всички наши енергетици, комунални служители за стабилно енергоснабдяване и минимални прекъсвания - като се вземат предвид всички съществуващи обстоятелства. Навсякъде, където са повредени от обстрел далекопроводи и други енергийни съоръжения, възстановяването продължава денонощно, увери той.

Шмигал: Енергийната система на Украйна остава стабилна

Шмигал: Енергийната система на Украйна остава стабилна

Въпреки последната ракетна атака на Русия