Енергийната система на Украйна остава стабилна въпреки последната ракетна атака на Русия. Съответните служби работят за отстраняване на негативните последици.

Това заяви украинският премиер Денис Шмигал, съобщи "Укринформ".

"Вражески атаки срещу гражданска инфраструктура в различни региони на страната ни. Повредени са жилищни сгради, хотел, магазин, център за събития. Съобщава се за жертви", написа Шмигал.

Според Шмигал, руснаците искат да сплашат украинците, да ги оставят на тъмно в навечерието на Нова година, да причинят колкото се може повече щети на гражданската инфраструктура.

Новогодишно 20 ракети летели по Украйна, засега

Новогодишно 20 ракети летели по Украйна, засега

Десетки души са ранени

"Въпреки това нашата енергийна система остава стабилна. Всички служби работят за отстраняване на последствията", добави Шмихал.

Премиерът на Украйна благодари на силите за ПВО на страната. Русия и нейните терористични войски ще бъдат наказани за всяка ракета, подчерта Шмигал.

Припомняме, че изявление в същия дух направи и президентът Володимир Зеленски.

Десет експлозии разтърсиха центъра на украинската столица Киев.

Това се случи след като Губернаторът на околния район на Киев Алексий Кулеба предупреди за нова широкомащабна ракетна атака от Москва срещу Украйна. Той заяви и че противовъздушната отбрана в региона атакува цели.

Сирени за въздушна тревога прозвучаха в цялата страна.

Зеленски към руснаците: Украйна никога няма да прости ракетния терор

Зеленски към руснаците: Украйна никога няма да прости ракетния терор

Цялата тази война, която водите, не е война с НАТО, както лъжат вашите пропагандисти, заяви украинският президент

По данни на украинските въоръжени сили от днес, Русия е изстреляла над 20 ракети по Украйна, 12 от които са били свалени.

В Киев един човек е загинал в резултат на обстрела, а други 20 са ранени, като 14 от тях са хоспитализирани, съобщи кметът на града Виталий Кличко.