Левски приема АЕК (Ларнака) в реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа след тежка загуба с 0:3 в Кипър преди седмица. В първия двубой "сините" се представяха доста добре до червения картон на капитана Живко Миланов, който дойде в края на първото полувреме. През втората част АЕК наниза три гола за девет минути и до голяма степен си осигури участието в третия кръг. 

Ден преди двубоя Давиде Мариани си тръгна от "Герена". Той беше най-постоянният футболист на Левски от началото на сезона, а сега неговото място ще трябва да заеме новото попълнение Франко Мазурек. Другата лоша новина за "сините" е, че тимът отново няма да бъде подкрепян от своите фенове. На трибуните ще бъдат допускани само деца до 14-годишна възраст.

Мартин Райнов: В нас има спортна злоба, АЕК не е по-силен от Левски

Мартин Райнов: В нас има спортна злоба, АЕК не е по-силен от Левски

"Не е било нужно да се вдигаме"

"Още не сме се класирали. Те ще ни атакуват и пресират още от първата минута на мача. Очаква ни труден мач. Левски е голям отбор и голямо име. В първия мач имахме предимството да играем цяло полувреме с човек повече, което се отрази на хода на мача. Уважаваме съперника, но очаквам футболистите на Левски да се раздадат на 100 процента за този мач", каза треньорът на кипърците Иманол Идиакес.

Никога в евротурнирите български клуб не е успявал да заличи пасов от три чисти гола и да продължи напред.

Левски с група от 20 футболисти за реванша с АЕК

Левски с група от 20 футболисти за реванша с АЕК

Вижте избраниците на Петър Хубчев