Вчерашният понеделник беше всичко друго, но не и спокоен за левскарската общественост. Началото на новата седмица разпали Първата световна война на "Герена", а фронтовата линия беше изтеглена до самите офиси на ул. "Тодорини Кукли". Наричам я "световна", защото ставаме свидетели на сблъсък между два свята, различни философии и визии за бъдещето на най-обичания клуб в България. И ако в Бибилията първият ден е началото на Сътворението, то 13 март, 2023 година, ще символизира сриването на Левски като институция за хиляди привърженици.

Жоро Игнатов "пристигна" при Мъри и Наско

Жоро Игнатов "пристигна" при Мъри и Наско

Майтапят се със ситуацията в Левски

Естествено, не се е случило нещо кой знае колко фатално, ала жалкото е, че мнозина мислеха подобен тип скандали за нещо отдавна забравено в столичния гранд. Уви, когато става въпрос за власт и пари, нещата винаги опират до подобен развой на събитията.

Снимка 609548

Източник: БГНЕС

Подобно на всяка една велика война, враждуващите лагери изглеждат добре подготвени. От едната страна е Наско Сираков. Вълка има моралното право да претендира за тежката си дума в Левски. Постигнал е успехи и като футболист, и като ръководител. Нагърби се и в най-мрачния период от "синьото" житие и битие, когато взе онези подхвърлени акции от Васил Божков. Костваше му много, но задържа вековниците на повърхността.

На първо четене, в неговия лагер е генералният спонсор, на когото Сираков изглежда безкрайно задължен. И май точно това му изяжда главата. Зависимостта от "палмите" понякога прави така, че да се съгласява с неща, които дори не са и по вкуса му. Хората обаче са измислили мъдростта за това "кой поръчва музиката", а Наско определено не е човекът с парите. Силен съюзник в неговия лагер е популярна група в социалните мрежи. Въпросната "Синя приказка" от години е с едни гърди пред нас журналистите, съумявайки да поднесе нови и сензационни новини от Левски. Тази страница откровено подкрепя Сираков, поднасяйки своята истина на аудиторията за случващото се на "Георги Аспарухов".

“Доказано - Ивков е лъжецът”

“Доказано - Ивков е лъжецът”

От "Синя приказка" нападнаха изпълнителния директор на Левски Ивайло Ивков

Но за да се стигне до тук, мажоритарният собственик на Левски сякаш има най-голяма вина. Провалите с Диксън и Шолак, сгрешената клубна политика с изходящите трансфери и тоталната лъжа с НАП и акциите направи това, че срещу него да се обърнат доверените му хора.

Снимка 575180

Източник: Стартфото, Костадин Андонов

Добре известен факт е, че понякога най-добрите ти приятели се превръщат в твои върховни врагове. "Тризъбецът" на Левски отдавна е в историята, а на Сираков се наложи да води битка за оцеляване срещу изпълнителния директор Иво Ивков и Станимир Стоилов. Направо е нереално, че говорим за ярък раздор в отношенията между Мъри и Наско, но може би фигурата на адвоката по спортно право е направила така, че тандемът вече да гледа с други очи един на друг.

Ивков: Аз не бих допуснал нова "Казанска афера"

Ивков: Аз не бих допуснал нова "Казанска афера"

Изпълнителният директор разкри за намеса на Сираков в преговорите за Кордоба

Ивков и Сираков са на мнение, че истината е на тяхна страна. Умело боравят с думи и факти, а това се харесва на левскарите. Подкрепя ги голяма част от фенската маса на клуба, а често числеността има основополагаща роля за спечелването, на която и да е война. Класическо противопоставяне на властта срещу народа. Изпълнителният директор и Мъри правят бунт в името на чист и свят Левски, който обаче изглежда, че може да бъде жестоко потушен. И пак стигаме до основното - не забравяйте кой дава парите в Левски!

Снимка 582225

Източник: https://start-photo.bg/

Както споделихме минусите на Сираков, няма как да не отбележим и неща, които леко поставят под въпрос "прозрачността" и на този втори лагер. Защо още с встъпването си в длъжност Стоилов заговори за създаването на Сдружение "Левски на левскарите"? Не стои ли зад неговата безкористна цел и таен план да поеме властта в клуба след време? Може да ви се струва малко конспиративно, но прегледайте хронологията на събитията в Левски и предполагам ще се замислите поне малко над този факт. Иво Ивков дълго време трупа негативи относно мистериозния и ненужен лагер в Дубай, за когото вече разкри подробности, но цялото това мотаене не беше присъщо за него, определено.

Димитър Костадинов: Очевидно някой в Левски лъже, Стоилов да подава оставка или Сираков да се откаже от акциите си

Димитър Костадинов: Очевидно някой в Левски лъже, Стоилов да подава оставка или Сираков да се откаже от акциите си

Сдружение "Левски на левскарите" с официална позиция за скандалите в Левски

В една война никога няма победители. Има само губещи. Както и да се развият нещата на "синьото" бойно поле, най-потърпевши се оказват клубното реноме и самите привърженици. Доверието в институцията "Левски" е подкопано и не очаквайте какъвто и да е успех с поредните молби за дарения или закупуване на акции. Не обновявайте сайта на клуба, за да прочетете новина за нов спонсор. Кой би искал да дава парите си в организация с толкова деформирана управленска структура?

Снимка 572805

Източник: levski.bg

Лидерите на двата враждуващи лагера претендират, че са мъже и казват всичко в очите на другия. До този момент това са само приказки! Говорене през медиите е жалко подобие на комуникация, когато става дума за реномиран футболен клуб. Единственият начин Левски да излезе от този батак е откровен и честен разговор - без журналисти, без фенове, без недомлъвки.

Тези, които обичат клуба биха го направили.

Дали обаче говорим за любов, а не за неспирна жажда за пари и власт...

Борис Ротенберг е руският олигарх, заради когото Сираков отказал продажбата на Кордоба

Борис Ротенберг е руският олигарх, заради когото Сираков отказал продажбата на Кордоба

Той и брат му Аркадий са подложени на санкции от САЩ